Opis

100% ekološki sok iz aronije je pridelan je iz kakovostnih, polno zrelih in ročno obranih, ekoloških jagod aronije iz pod Boča. Predelava aronije v sok iz svežega sadja poteka takoj po trgatvi. Sok je pasteriziran na 81°C, 100% naraven brez vseh dodatkov.

Sok iz aronije vsebuje zelo velike količine tanina, biofenola (lahko pospešuje celjenje ran, uravnava krvni pritisk, vpliva na elastičnost ožilja, odstranjuje strupene snovi iz telesa) in flavonidov, še posebej pa k veliki zdravilni učinkovitosti prispeva njena vsebnost antocianinov, ki jih ima aronija največ izmed vseh do sedaj znanih sadnih vrst. Učinkovito preprečuje bakterijske in virusne infekcije, kot so prehladi in gripe. Pitje aronijinega soka in čaja preventivno, zmanjšuje tveganje pred pojavi številnih kroničnih bolezni, pred najtežjimi boleznimi jeter in drugih organov prebavil, sečil, karcinomi debelega črevesa, boleznimi srca in ožilja, prebavnimi težavami, čirom in vnetjem oči. Redno uživanje aronije lahko izboljšuje vid in preprečuje nastanek sive mrene ter ščiti oči pred UV žarki. Zelo dobro lahko uravnava hormonski sistem, zato se uživanje 100 % soka priporoča vsem s težavami ščitnice.

Sok iz naše kmetije se ponaša z žlahtnim, polnim okusom, z zadovoljnimi uporabniki, z zlatimi medaljami in z znakom kakovosti na Dobrotah slovenskih kmetij.

Je prava zakladnica vitaminov, mineralov in antioksidantov.

Hraniti v hladnem in temnem prostoru.

Neto količina: 0.75l
100% sok iz aronije, pasteriziran, iz kontrolirane ekološke pridelave. Brez dodanega sladkorja, arom, konzervansov in barvil. Primeren za diabetike.
Priporočen dnevni odmerek: 50 ml soka zaužijte pred ali po obroku 1 do 3x dnevno.
Hraniti v hladnem in temnem prostoru.
Po odprtju obvezno hraniti v hladilniku in porabite v 10 do 14 dneh.
Kontrolira SI-EKO-001 Kmetijstvo Slovenije
Poreklo: Slovenija

Hranilna vrednost 100ml izdelka:
Energijska vrednost: 97 kJ / 23 kcal
Maščobe < 0,1 g
-od tega nasičene maščobne kisline < 0,1 g
Ogljikovi hidrati 6,5g
– od tega naravno prisotni sladkorji 8,5 g
Beljakovine < 0,1 g
sol 0 g