EKOLOŠKA KMETIJA KORUNOVO

Naša zgodbaEkološka kmetija Korunovo

Rozalija Šket: nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Čača vas 30
3241 Podplat

+386 68 643 571 Rozalija
+386 31 771 442 Danijel

aronija.rozi@gmail.com

Priložnost, da obdelujemo košček nekdaj zapuščene zemlje, naših prednikov in želja po dejavnosti, ki ni samo naša, želja po predelavi nečesa, kar bi koristno vplivalo na zdravje in dobro počutje ljudi, hkrati pa zapolnilo in popestrilo ta čudoviti raj na zemlji nas je pripeljala do aronije.

Prav zaradi bogastva, ki se skriva v aroniji, smo se odločili, da na Kmetiji Korunovo, pričnemo vzgajati in predelovati ta čudoviti sadež.

V zavetju Boča, na območju krajinskega parka od leta 2013 leži nasad, ki je odmaknjen od prometnic in hitrega tempa življenja. Ravno dovolj velik, da omogoča ročno obdelavo in ročno obiranje sadežev. Tako gre vsaka jagoda aronije iz naših rok h kupcu v obliki svežega sadeža, 100% naravnega soka, sirupa, marmelade, čaja, aronije v prahu, likerja ali žganja. Narava sama polni aronijo z vsem kar potrebuje za zdrav razvoj in uspešno rast. Na kmetiji Korunovo se ne poslužujemo zdravju škodljivih dodatkov.

Posebej smo ponosni na sedaj že skoraj tradicionalni Dan aronije na Korunovem, ki poteka vsako leto tretjo soboto v avgustu. Prijatelji, sorodniki, znanci, sosedje, sodelavci in ljubitelji aronije ročno trgajo polno zrele jagode, se ob tem družijo ob pijači in jedači, spoznavajo aronijo na Korunovem in širijo dober glas. Vsakdo si lahko ogleda nasad, se sprehodi med vrstami, kjer mu pot nemalokrat prekriža močno obložena vejica aronije, ki se šibi pod lastno težo. Navdušenje ob pogledu na lepo urejen nasad, na čudovit razgled v dolino in okoliške hribe je obiskovalcem težko prikriti. Sami si lahko naberejo zdravilne sadeže. Ko se vračajo ponesejo s sabo vtis lepote narave, delovnih, veselih ljudi, zaupanje v kakovost in pristnost domačih, ekoloških izdelkov, ki jih naša kmetija nudi in željo da se bodo še vrnili.

Kako do nas?

Od turistične destinacije Rogaška Slatina smo oddaljeni dobrih 5 km.

IZDELKI IZ ARONIJE

Spletna trgovina

VEČ O ARONIJI

Spoznajte našo aronijo.